‘Do what makes your soul shine’

In mijn begeleiding heb ik aandacht voor de mens in zijn geheel. Het denken, het voelen, het doen en het zijn in de context van het sociale systeem. Door op deze manier aandacht te hebben voor je hulpvraag ontstaat er ruimte voor heelheid, verbinding, rust/balans, wijsheid en fundament.

Naast interventies die iets van het hoofd vragen werk ik met name met de informatie uit het lichaam.
Wij zijn een geheel van lichaam en geest en het beantwoorden van je hulpvraag vraagt dan ook om een verbinding tussen het denken en het voelen.

Lichaamsgerichte therapie

Bewust en onbewust slaan we veel ervaringen op in ons lichaam. Het werken vanuit een lichaamsgerichte benadering geeft een ingang om emoties en spanningen die in het lichaam zijn opgeslagen, te herkennen en ruimte te geven. Je leert je eigen gedrag, gevoel en emoties beter begrijpen en werkt toe naar je hoe je je verlangens weer kan uiten en je eigen grenzen kan stellen.

Naast interventies die iets van het hoofd vragen werk ik dan ook met name met de informatie uit het lichaam. Wij zijn een geheel van lichaam en geest en het beantwoorden van je hulpvraag vraagt dan ook om een verbinding tussen het denken en het voelen..

Lichaamsgerichte
traumatherapie 

Trauma ontstaat als een gebeurtenis te snel, te groots of te overweldigend is geweest voor je zenuwstelsel om te verwerken. Als een gebeurtenis te overweldigend is geweest komt er een enorme hoeveelheid spanning vrij in het lichaam. Deze spanning hebben we als mens nodig (gehad) om te kunnen overleven. Maar wanneer deze spanning door ons lichaam niet wordt losgelaten, of kan worden losgelaten zet deze energie zich vast in ons lichaam en kunnen traumasymptomen ontstaan.

Trauma heeft een grote weerslag op ons lichaam. Dat wat niet verwerkt wordt kan leiden naar lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, terugkerende hoofdpijn of pijn in het lichaam met soms specifieke plaatsen.

TRE®:
Tension Releasing Exercises

Ons dagelijks leven vraagt veel van ons, er wordt veel van ons verwacht en gevraagd op het gebied van o.a. werk, gezin en relaties. Dit brengt de nodige spanning en stress met zich mee. Vaak geven we te weinig ruimte aan het weer ontspannen van ons lichaam. Wanneer ons lichaam niet de mogelijkheid krijgt om opgebouwde stress ook weer los te laten kan dit leiden naar chronische spanning. Dit kan zich uiten in diverse psychische en lichamelijke klachten.

Door het gebruik van TRE® wordt op een veilige manier het mechanisme van trillingen/vibratie in spier en bindweefsel op gang gebracht. Door deze trillingen/vibraties kan opgeslagen stress, dieper gelegen chronische spanning en zelfs trauma worden losgelaten in het lichaam. Ons zenuwstelsel komt dan weer tot rust.

BRTT® & TRB® 

Meer info volgt 

I

Voor wie

De begeleiding die Wanderfeel biedt is voor iedereen die:

In contact en verbinding wil komen met je gevoel en je lichaam

Veel stress ervaart en moeilijk kan ontspannen.

Gevoelens heeft van (een aankomende) burn-out

Last heeft van psychosomatische klachten

Overmand wordt door eigen emoties

Kampt met sombere gevoelens

Onverwerkte ervaringen heeft

Een schokkende gebeurtenis heeft mee
gemaakt en hier last van ondervind.

Zicht wil krijgen op kwaliteiten, dromen en verlangens en hier concreet vorm aan wilt gaan geven.

Een groot verlies heeft gehad (dierbare, baan, relatie)

Vast zit in een gevoel van moeten

Geen keuzes kan maken.

Lekker in zijn vel wil komen te zitten.

Passie, energie en plezier wil gaan ervaren.

Traumatische ervaringen heeft en deze wil verwerken.

Wil leren om dagelijke stress en spanning zelf te kunnen reguleren/ontladen

Werkwijze

Een traject start altijd met een intakegesprek. Dit gesprek staat in het teken van kennismaken met elkaar, het bespreken van mijn werkwijze en het formuleren van je hulpvraag. Met het onderzoeken van je vraag toetsen we gelijk of er een goede match tussen ons is om samen aan de slag te gaan. Mocht tijdens de intake blijken dat ik niet de juiste
begeleiding voor je kan bieden denk ik met je mee om je pad te vervolgen. Mijn streven is om bij te dragen aan jouw proces op een manier die zo goed en passend mogelijk is bij jou en je vraag.

Meer informatie

De trajectduur is afhankelijk van je vraag. Tijdens het
traject evalueren we met regelmaat hoe het ervoor staat met je hulpvraag en wat er nog nodig is aan begeleiding. Mijn streven is zo kortdurend als mogelijk, zo lang als nodig.

Tarieven:
Intake/kennismaking: 75,- (60 minuten)
Individuele therapie: 100,- (75 minuten)
Individuele traumatherapie: 100,- (75 minuten)
TRE® sessie: 110,- voor de 1e sessie daarna 100,-
(90 minuten voor de 1e sessie, daarna 75 minuten maximaal)
IEMT sessie: 100, – ((75 minuten maximaal)

Lichaamsgericht werken heeft tijd en vertraging nodig. Daarom duren de sessies langer dan binnen een reguliere praktijk. Om elk contact mijn volle aandacht te kunnen geven zie ik een beperkt aantal mensen per dag.

Annuleren:
Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor aanvang
kosteloos. Binnen 24 uur ben ik helaas genoodzaakt het gehele bedrag in rekening te brengen.

Vergoeding:
Therapie bij Wanderfeel wordt vaak (een gedeelte) vergoed door de zorgverzekeraar.