TRE®
Tension Releasing Exercises

Ons dagelijks leven vraagt veel van ons, er wordt veel van ons verwacht op het gebied van bijvoorbeeld werk, gezin en relaties. Dit brengt de nodige lichamelijke spanning en stress met zich mee. Vaak geven we te weinig ruimte aan het weer ontspannen van ons lichaam. Wanneer ons lichaam niet de mogelijkheid krijgt om opgebouwde spanning en stress ook weer los te laten kan dit leiden naar chronische spanning. Dit kan zich uiten in diverse psychische en lichamelijke klachten.

Door het gebruik van TRE® wordt op een veilige manier het natuurlijk mechanisme van trillingen/vibratie in spier en bindweefsel op gang gebracht. Door deze trillingen/vibraties kan opgeslagen stress, dieper gelegen chronische spanning en zelfs trauma worden losgelaten in het lichaam. Ons zenuwstelsel komt dan weer tot rust.

TRE® is een lichaamsgerichte methode ontwikkeld door Dr. David Bercelli en staat voor Tension (and Trauma) Releasing Exercises. Net als vogels die hun veren uitwapperen of honden die zich uitschudden hebben mensen de mogelijkheid om opgebouwde spanning in het lichaam los te laten. Met TRE ® wordt middels zeven toegankelijke oefeningen het natuurlijke ontladingssysteem van ons lichaam terug in werking gebracht.

 

Loslaten van de opgebouwde spanning

Een belangrijke spier in ons lichaam en voor ons natuurlijke ontladingsproces is de PSOAS spier. Deze spier zorgt ervoor dat bekken, rug en benen aan elkaar verbonden zijn. Bij spanning en stress spant de spier zich aan zodat het lichaam over kan gaan tot actie. Met behulp van de PSOAS spier kun je een ingedoken beweging maken waardoor de buikorganen worden beschermd.

TRE® ondersteunt bij het terug loslaten van de opgebouwde spanning in het lichaam. Vanuit een natuurlijke beweging zal het lichaam starten met het loslaten van (chronische) spanning vanuit de PSOAS, maar het lichaam vindt vanzelf zijn weg naar andere plaatsen waar stress, spanning of trauma is opgeslagen in het lichaam. 

Door TRE® te beoefenen ontspant het lichaam naar zijn natuurlijke staat van zijn. Psychische en lichamelijke klachten nemen af en de veerkracht neemt toe!TRE® beoefenen is voor iedereen mogelijk, elk mens bezit het (natuurlijk) mechanisme om spanning los te laten. Het gaat erom dat we leren dit mechanisme weer te gebruiken.

‘TRE® leert je niks nieuws, het geeft je weer toegang
tot iets wat je al bezat!’

Ervaringen van anderen:

Karlijne is een betrokken, oprechte en kundige vrouw. Ik heb begeleiding van haar mogen ontvangen op het moment dat mijn hoofd alles overnam. Zij wist mij als geen ander een spiegel voor te houden en oordeel loos te luisteren. Door haar voelde ik me vertrouwd met mijn gedachten maar zeker ook met mijn gevoelens. Meer inzicht en verbinding in mijn gedachten en gevoelens hebben mij rust gegeven. Ik voelde me door Karlijne begrepen, begrijp mezelf beter en kan weer helemaal mezelf zijn in alle rollen die ik draag. Mijn krachten en kwaliteiten doen ertoe!

Michelle

Ik heb bij Karlijne een TRE sessie gevolgd. In het begin was het onwennig voor me om me te concentreren op mijn lichaam. Bij het uitvoeren van de oefeningen was ik de eerste keer vooral bezig met me af te vragen of ik de oefeningen op de juiste manier uitvoerde. Ik was aan het bedenken wat ik zou moeten voelen of zou gaan voelen. Vooral in mijn hoofd dus. Karlijne stelde me vragen over wat ik voelde en waar. Lastige vragen voor mij toen. Na meerdere sessies leerde ik meer in contact te komen met mijn lijf. Heel bijzonder! Een mooi proces waar Karlijne me in meegenomen heeft. 

Koen

Door de lichaamsgerichte therapie heb ik nu meer contact met mijn lichaam en mijn gevoel! Doordat ik nu voel wanneer ik over mijn grenzen neig te gaan lukt het me om hier direct iets aan te doen. Ik zit lekkerder in mijn vel en voel beter wat ik wil en kan. 

Marjolein

Ik heb enkele TRE sessie onder begeleiding van Karlijne gedaan. Ik vond het ontzettend bijzonder! Door middel van simpele oefeningen kwamen er trillingen op bepaalde plekken in mijn lijf. Door de uitleg van Karlijne heb ik geleerd dat dit het natuurlijke ontladingsproces van mijn lichaam is. Dat voelde heel krachtig, dat IK zelf op deze manier spanningen kan loslaten! Soms maakte ik wat ‘vreemde’ bewegingen maar doordat Karlijne in alle rust bij je is en volgt wat er gebeurd voelde dat heel vertrouwd. Sinds de begeleiding beoefen ik zelf TRE thuis, ik ervar meer rust, balans en meer energie. Ongelofelijk dat zoiets simpels zoveel goeds voor je kan doen!

Emmy

Als ik met Karlijne in gesprek ben voel ik me heel erg begrepen. Ze heeft de gave om de vraag achter de vraag te zien en dit op een subtiele manier te benoemen. De combinatie met een lichaamsgerichte aanpak biedt een mooi fundament voor persoonlijke groei. Ik zou therapie bij Karlijne iedereen aanraden!

Babette

Ik heb onlangs een sessie TRE mogen volgen bij Karlijne. Met de nadruk op mogen, want wat een kado. Karlijne begeleidt je tijdens de sessie op een open, warme manier en met volledige respect voor je grenzen. Hierdoor kon ik het proces met vertrouwen aangaan. De ontlading van spanning was bijzonder om mee te mogen maken. Een hele nieuwe maar fijne ervaring/sensatie. Wat een diepe vorm van ontspanning met zich mee bracht die raakt. Een sessie waarbij Karlijne van begin tot eind oog heeft voor iedereen. 

Anna

Voor wie

TRE® is individueel aan te leren of in een groep. Als gecertificeerd TRE® Provider begeleid ik je in het aanleren van de oefeningen, het leren kennen van jouw ontladingsmechanisme en hoe jezelf te reguleren. Na 3-4 sessies ben je voldoende in staat om TRE® buiten begeleiding van de TRE® Provider veilig te gebruiken. Voor meer informatie over TRE® kun je kijken op www.tre-nederland.nl

TRE® is o.a. effectief gebleken bij:

Bij overmatige vermoeidheid

Het verkrijgen van een betere nachtrust

Het losmaken van beklemmende emoties en gebeurtenissen

Het krijgen van meer veerkracht

Het verlagen van (werk)stress, spanning en conflicten

Het ontspannen van de bekkenbodem

Het leren voelen van je lichaam en (zelf)regulatie te leren

Ik zie ontwikkelen net als reizen. Het is het proces (de reis) wat je laat leren, ontdekken, verwonderen en groeien. Zodat je weer in volle verbinding met jezelf en anderen vorm kan geven aan het leven dat jij wilt leiden.

Praktisch

Werkwijze

 

Intake
Een traject start altijd met een intakegesprek. Dit gesprek staat in het teken van kennismaken met elkaar, het bespreken van mijn werkwijze en het formuleren van je hulpvraag. Met het onderzoeken van je vraag toetsen we gelijk of er een goede match tussen ons is om samen aan de slag te gaan. Mocht tijdens de intake blijken dat ik niet de juiste begeleiding voor je kan bieden denk ik met je mee om je pad te vervolgen. Mijn streven is om bij te dragen aan jouw proces op een manier die zo goed en passend mogelijk is bij jou en je vraag. .

Trajectduur
De trajectduur is afhankelijk van je vraag. Mijn streven is zo kortdurend als mogelijk, zo lang als nodig. Tijdens het traject evalueren we regelmatig en bekijken we samen wat er nog nodig is aan begeleiding. 

Klachten:
Als therapeut houd ik mij aan de WKKGZ. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling klik hier.

TARIEVEN

 

Intake/kennismaking: 75,-
(60 minuten)

Individuele therapie:  100,-
(75 minuten)

Individuele traumatherapie:
100,- (75 minuten)

TRE® sessie: 
110,- voor 1e sessie daarna 100,-
(90 minuten voor de 1e sessie, daarna 75 minuten maximaal)

IEMT sessie: 100,- (75 minuten maximaal)

Lichaamsgericht werken heeft tijd en vertraging nodig. Daarom duren de sessies langer dan binnen een reguliere praktijk. Om elk contact mijn volle aandacht te kunnen geven zie ik een beperkt aantal mensen per dag.

Annuleren:
Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos. Binnen 24 uur ben ik helaas genoodzaakt het gehele bedrag in rekening te brengen.

VERGOEDINGEN

 

Vergoeding:
Therapie bij Wanderfeel wordt vaak (een gedeelte) vergoed door de zorgverzekeraar.

Erkend NFG lid: 9600
Erkend RBCZ lid: 220698R
AGB code Zorgverlener: 90114115
AGB code Praktijk: 90091264

Beroepsverenigingen:

Contactformulier

Heb je vragen of wil je en afspraak maken? Neem dan contact met mij op.

7 + 11 =