Ik zie ontwikkelen net als reizen.
Het is het proces (de reis) wat je laat leren, ontdekken, verwonderen en groeien. Zodat je weer in volle verbinding met jezelf en anderen vorm kan geven aan het leven dat jij wilt leiden.

Over mij

Mijn naam is Karlijne. De betekenis van mijn naam is sterk, dapper, vrij. Het zijn eigenschappen die ik van mezelf herken! Al van jongs af aan heb ik een grote interesse in mensen. In de (levens)verhalen van mensen, wat ze denken, hoe ze zich voelen. In wat hen beweegt in het leven, wat hun krachten en uitdagingen zijn. Het was dan ook niet verwonderlijk dat mijn pad als vanzelf leidde naar een studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Vanaf 2005 werkte ik een aantal jaar in een uitvoerende functie binnen de GGZ Jeugd en binnen de LVB complexe jeugd.

Al vrij snel ontwikkelde ik van een uitvoerende functie naar een coachende rol. Het ondersteunen van hulpverleners in hun dagdagelijkse werk. Bij complexe vraagstukken en bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hier bleek mijn hart te liggen: bijdragen aan mooiere zorg door aandacht te hebben voor de zorgprofessional.

Ik volgde diverse studies om mij verder te ontwikkelen op het gebied van coaching en counseling. Tijdens het volgen van deze opleidingen parallel aan mijn eigen ontwikkeling ontdekte ik het lichaamsgericht werken. Terug de verbinding maken tussen lichaam en geest. Het is een werkwijze die bij mij past en waarvan ik bij mezelf en anderen heb kunnen zien en ervaren hoe krachtig het is als een hulpvraag vanuit beiden invalshoeken wordt benaderd.

‘Het is voor mij een gegeven dat ik lijd aan Wanderlust:
A strong and irresistble feeling to wander the world.’

Van wanderlust naar Wanderfeel

Gaandeweg ontstond mijn verlangen naar het starten van een eigen praktijk. Een plek waar mensen met hulpvragen op identiteit, zingeving en trauma begeleiding kunnen krijgen. Met een warm welkom naar de persoon en zijn/haar verhaal. Dat verlangen kreeg steeds meer vorm en heeft in 2018 geresulteerd in de komst van Wanderfeel.

Naast mijn passie voor mensen heb ik een grote liefde voor reizen. Het ontdekken van de wereld in al haar (natuurlijke) schoonheid. Het kennismaken met andere mensen, culturen en religies. Andere gebruiken en rituelen dan die ik ken. Het is voor mij een gegeven dat ik lijd aan Wanderlust: ‘A strong and irresistible feeling to WANDER the world.’

Mijn liefde voor reizen krijgt in mijn praktijk een plek door mensen te mogen begeleiden in hun persoonlijke ont-wikkelreis. Met alle avonturen die daarbij horen! Zodat je weer terug in contact kan komen met jouw wensen en verlangens en de verbondenheid met jezelf kan (her)vinden. De FEEL in Wanderfeel verwijst naar het voelen. Naar het leren luisteren naar de signalen van je lichaam en alles wat daarbij hoort. In alle haast van ons huidige bestaan is de verbinding met jezelf soms nog weleens de grootste uitdaging. En dat terwijl het verbonden zijn met je gevoel en het contact met je eigen lichaam je zoveel kan brengen!

Opleidingen

Aan het Atma-instituut in Amersfoort volgde ik de opleiding tot Traumatherapeut.
Tijdens deze opleiding volgde ik de scholing psychosociale basiskennis volgens de Plato-norm.

Bij Yogalab in Amsterdam volgde ik de opleiding tot TRE® Provider.

Bij Inner-Journey volgde ik de BRTT® & TRB® opleiding.

Bij Happynings Soundhealing volgde ik de opleiding Sound & Resonance. 

Bij Yogacollege Tilburg volgde ik de Yin Yoga opleiding.

Aan de Alba academie in Veldhoven volgde ik de Post-HBO opleiding
tot Coach Senior Practitioner/Counselor.

Bij Avans Hogeschool in Breda volgde ik de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Ontwikkelen is een on-going process. Ik vind het belangrijk dat ik zelf hier ook aandacht aan blijf besteden.
Daarom volg ik regelmatig nieuwe opleidingen of cursussen en neem ik deel aan een supervisiegroep.